ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/μαθήτριες,

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας λειτουργεί με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Έχει ξεκινήσει ήδη η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου οι μαθητές με τους κωδικούς που απέκτησαν στο ΠΣΔ μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα eclass, να ενημερώνονται για τα μαθήματα που αναρτούν οι διδάσκοντες και να εγγράφονται σε αυτά, εφόσον δεν το έχουν πράξει.

Επίσης, από την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, θα ξεκινήσει και η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (προσεχώς θα σας κοινοποιηθεί το πρόγραμμα). Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την έγκρισή σας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων (2016/679 και Ν.4624/2019 του ΥΠΑΙΘ), παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά την ενημέρωση μαθητών και γονέων που βρίσκεται παρακάτω αναρτημένη.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε, παρακαλώ ενημερώστε έγκαιρα το σχολείο μας. Στην αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί ότι είστε σύμφωνοι.

Για την σύγχρονη εκπαίδευση, οι μαθητές θα λάβουν από κάθε εκπαιδευτικό σε mail που ήδη έχουν δώσει, την διεύθυνση (link) που αντιστοιχεί στην ψηφιακή του τάξη. Στη συνέχεια, κατά την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα του μαθήματός του, επιλέγοντας αυτή τη διεύθυνση θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του ΥΠΑΙΘ για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για πρώτη φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσο δυσχερείς καταστάσεις στη χώρα μας. Ωστόσο, θα ήταν καλό να βιώσουμε τα νέα δεδομένα ως μια πρόκληση για να πετύχουμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, ερχόμενοι σε επαφή με χρήσιμα εργαλεία και μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Ας είναι η αισιοδοξία συνοδοιπόρος μας σε αυτή την προσπάθεια. 

Η Διευθύντρια
Γ. Κολυβοδιάκου

2020-03-30_221716